AVSKAFFA ALLA FORMER AV VÅLD MOT KVINNOR!

Jag vet inte om du visste det men i dag är det FN:s internationella dag gällande avskaffandet av alla former av våld mot kvinnor.

 

Det är ett stort nederlag för mänskligheten att en sådan här dag överhuvudtaget behöver finnas. Våld, i vilken form det än förekommer, borde aldrig existera i den mänskliga verkligheten. Men tyvärr så är våld mot kvinnor något av den mest vanligt förekommande verkligheten som finns. Därmed är det självklart att det behövs en sådan här dag. Gällande avskaffandet av alla former av våld mot kvinnor behövs 365 dagar per år.

 

Har du tänkt på att enligt de beräkningar som FN har gjort kommer 70% av världens kvinnor bli utsatta för våld under sin livstid. Detta är självklart totalt oacceptabelt! Jag förstår inte vad det finns för poäng med att förnedra människor genom att ständigt utsätta dem för olika typer av våldshandlingar!

 

80% av världens flyktingar är kvinnor och barn.

 

Enligt dagens eko har 29100 fall av kvinnomisshandel ägt rum i Sverige under 2009. I drygt 80 procent av fallen var förövaren en man. Statistik är statistik, siffror är siffror men bakom varje siffra döljer sig en kvinna, en medmänniska, ett oändligt stort lidande!

 

Jag är väl medveten om att våld utövas även mot barn och mot män! Våldets spiral tycks ibland vara oändlig utan något slut. Därför behöver vi alla hjälpas åt med att visa omsorg, omtanke om varandra och att våga stå raka när vi ser och förstår att våld finns och upprepas! När vi säger ifrån, när vi tar part för dem som blir utsatta, när visar att vi inte är rädda, då blir till sist våldsutövaren ensam! I den situationen kan det hända att våldsutövaren förstår att våldet är oacceptabelt och inte längre framgångsrikt!


Kommentarer
Postat av: Tina

Hade inte en aning om att det var den dagen. Trots att jag läst en hel del dagstidningar idag, har jag inte sett ett ord om det. Men bra att du tar upp det ämnet.

2010-11-25 @ 23:25:13
URL: http://tinezza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0