VAD ÄR MENINGEN MED MENINGSLÖSHETEN?

Vi lever i ett land som gett fristad åt hundratusentals och åter hundratusentals människor. Detta oavsett etniskt, religiös eller kulturell tillhörighet.

 

Oavsett vad vi anser om detta, vilka värderingar och åsikter vi än har, så kan vi ändå vara överens om att friheten i Sverige, toleransen för olikheter, olika religiösa och politiska åsikter är något unikt och fantastiskt! Jag värdesätter det oerhört högt!

 

Plötsligt smällde det. Mitt i hjärtat av Stockholm. En bil sprängdes och en bit därifrån utlöste en man i 30-årsåldern en sprängladdning som dödade honom själv och skadade två personer. Av någon anledning utlöstes inte alla rör i den troligen hemmagjorda spikfyllda dödsapparaten.

 

TT och Säpo fick kort tid innan händelsen ett mejl med ett uttalat hot.

 

Det som hände igår rubriceras idag som terroristbrott.

 

Jag känner mig djupt förtvivlad över detta var helst en sådan här handling utspelar sig. Att det sker i Sverige är för mig ännu mer obegripligt. Vad är meningen med denna totala meningslösa handling? Vad är meningen med att hata så mycket att man är beredd att döda inte bara sig själv utan också andra vars ansikte man aldrig har sett och vars röst man aldrig har hört!


Sanningen är att det finns ingen mening med meningslösheten! Det finns bara förlorare och absolut inga vinnare!
 

Det är nu det gäller för oss att inte drabbas av hat, generaliseringar där en viss folkgrupp, en viss religionsutövare blir föremål för.

 

Det är nu det gäller att inte bli rädd att våga fortsätta värna om det fria ordet och den generositet som ger fristad åt den som är förföljd.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0