LÅT INTE DET SKRIVNA ORDET FÖRSVINNA UT I CYBERRYMDEN!

Ibland känns som om allting bara stå still. Tankarna känns gamla och något trötta. Tankekedjan lyser med sin frånvaro. Det är svårt att hitta något viktig att säga. Men det är oftast då det händer. Tankarna rullar plötsligt igång. Först lite sakta men sen snabbare och snabbare.

 

Och så plötslig finns han där Mario Vargas Llosa Nobelpristagaren i Litteratur 2010. Han talar rakt in i mitt vardagsrum från Nobelfesten. Han börjar med att säga. ”Det var en gång en pojke som var fem år gammal när han lärde sig läsa.” När han säger de orden då förstår jag hur viktigt det skrivna ordet är. Hur viktigt det är att lära sig läsa. Att kunna läsa ger tillgång till en värld av kunskap, fantasi som annars är omöjligt att nå!

 

Det lättar på det inre tycket i tankarnas värld som på något sätt vill komma ut och bli till en berättelse som väcker nyfikenhet!

 

Att läsa är en enorm gåva. Att ha tillgång till böcker av olika slag är en rikedom utan gränser. Rent spontant känner jag att det är viktigt att vi får bevara och utveckla våra bibliotek så att det skrivna ordet inte försvinner rakt ut i cybervärlden!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0