Uppvaknandet morgonen den 20 september!

Uppvaknandet morgonen den 20 september är historiskt ur flera synpunkter. Socialdemokraterna gör sitt sämsta val på nästan 100 år. En borgerlig regering överlever en mandatperiod. Sverige får för första gången i historien ett främlingsfientligt parti i riksdagen.

 

Att Sverige Demokraterna kom in i riksdagen kan inte ha varit någon överraskning för någon i och med att opinionsinstitutens siffror har visat det en längre tid.

 

Vad som överraskar mig mera är att det verkar som många har tänkt att Sverige Demokraterna skall minska i betydelse om man tiger ihjäl dem och därmed kan de hållas utanför Sveriges Riksdag. För egen del tror jag att det var ett avgörande strategiskt misstag.

 

Sverige Demokraterna har varit skickliga att utnyttja detta genom att lokalt, i alla fall här i Köping, hålla sig undan de gånger som de har blivit inbjudna till debatt.  Därmed har de lyckats befästa att de inte accepteras av de etablerade partierna.

 

Jag har för egen del inte en enda gång sett Sverige Demokraternas kandidat till Köpings kommunfullmäktige! Jag har inte en enda gång läst en insändare, sett ett enda politiskt utspel och vet därmed inte vilken inriktning och vilja de har med sin politik.

 

Jag vet inte om de Köpingsbor som bidrog till Sverige Demokraternas tre mandat, vet mera än jag, för jag har inte den blekaste aning om vad de vill förverkliga i Köping.  Jag skall gardera mig med att skriva att det är möjligt att Sverige Demokraterna har delat ut något lokalt program i Köping men jag har garanterat inte sett det!

 

Jag har aldrig trott att jag någon gång skall säga att jag saknar en socialist. Men så är det. Jag kommer att sakna socialistiska partiets Manne Frisks ”hejsan” i Köpings Kommunfullmäktige. Ideologiskt är vi lång ifrån varandra men jag delar Manne Frisks uppriktiga vision om alla människors lika värde fast våra vägar är olika.

 

För egen del tror jag på ett samhälle där alla människor oavsett ålder, oavsett härkomst får möjlighet att förverkliga sina livschanser i ett fritt samhälle med fria val! Denna övertygelse släpper jag aldrig ifrån mig!


Kommentarer
Postat av: Thomas

Fast det stämmer väl inte riktigt Ivan.

Om jag inte minns helt fel så kallade FP NYD för rasister efter valet 1991 och er dåvarande partiledare Bengt Westerberg tillsammans med Alf Svensson och Olof Johansson lämnade en TV-studio just med motiveringen att Ian och Bert skulle medverka.

Det är ju så ni verkar reagera, tror tom att ni är mer rädda för SD än vad främlingsfientliga är för ickesvenskar.

2010-09-21 @ 17:51:54

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0