BARAC OBAMA – en pannkaka?

”Upp som en sol ned som en pannkaka”.  Fast detta ordspråk ofta kan tillämpas på personer som finns i offentligheten så passar den mer eller mindre in på oss alla!

 

Någon gång i livet upplever vi alla någon form av framgång som så småningom glöms bort och till och med kan användas emot oss.

 

För två år sedan var Barac Obamas popularitet enormt stor och han blev USA:s president. Yes we can gjorde avtryck även bland partistrateger i Sverige.

 

När kongressvalet som bäst pågår i USA, är oron bland demokraterna stor. Enligt politiska bedömare i USA ser många demokrater Barac Obama som en belastning i och med att han inte har lyckats förklara sin politik, något som han var så jättebra på i kampen om presidentämbetet.

 

Nu tror jag inte att Barac Obama har drabbats av personlighetsförändring, att han plötsligt har blivit en annan person, men han har drabbats av faktorer som har varit i gång redan innan han blev president.

 

Det är inte Barac Obama som har startat krigen i Irak och Afganistan. Det är inte Barac Obama som är orsaken till den 10 % -iga arbetslösheten i USA.

 

Men i och med att det är han som är president är det han som ställs till svars. Som alltid så är det inte oppionsinstitutens prognoser som avgör utan det är väljarna.

 

Även om demokraterna skulle bli förlorarna i dagens val i USA så kan Barac Obama fortfarande genomföra en politik som ger människorna i USA och världen ett bättre hopp!

 

För egen del tror jag fortfarande på Barac Obamas vilja och förmåga till förändring och ser honom knappast som en pannkaka.

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0