Wikileaks – Julian Assange

Wikileaks avslöjande skakar världens makthavare. Hemliga dokument ser dagens ljus på löpande band. Meningarna om Wikileaks avslöjanden går isär. Vissa tycker att det är bra att allt blir offentligt medan andra tycker att det till och med kan skada helt oskyldiga människors liv. Hur det nu än förhåller sig med det så tror jag att det är viktigt både med öppenhet och i vissa sammanhang slutenhet gällande olika diplomatiska förhandlingar.

 

Om allt skulle avslöjas i förväg i en förhandling då skulle det överhuvudtaget inte vara någon förhandling. Det viktiga med ett avslöjande är inte själva avslöjandet utan syftet, motivet, konsekvensen för avslöjandet.

 

Självklart har Wikileaks tydliga avsikter och mål med sina avslöjanden. Som en konsekvens av avslöjandena har det från vissa håll kommit krav att USA:s utrikesminister Hillary Clinton skall avgå.

 

Wikileaks grundare Julian Assange sägs vara en sanningssökande sanningssägare. För närvarande verkar det inte vara någon som med 100% säkerhet i offentlighetens ljus kan säga var han befinner sig.

 

I Sverige är Julian Assange sedan den 1 december internationellt efterlyst misstänkt för sexbrott. Huruvida han är skyldig eller oskyldig det brott han misstänks för kan bli föremål för domstolsförhandling.


Om man nu är den sanningssökande sanningssägare som Julian Assange sägs vara skall han enligt min mening frivilligt infinna sig i Sverige och låta sig förhöras om de händelser som han är misstänkt för. Då kommer han att få tillbaka sin trovärdighet som enligt mening är minst sagt skamfilad så länge han håller sig borta!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0