ORKAR VI BRY OSS?

Det finns dagar då nyheterna översvämmar oss med ett överflöd av mänskligt lidande som orsakas av naturkatastrofer, mänsklig ouppmärksamhet, misstag eller ren ondska.

 

I Kina hedrade man i dag de över 1200 människorna som förra helgen omkom i samband med ett jordskred.

 

I Pakistan kämpar man med enorma problem som följd av översvämningar som har drabbat nära 14 miljoner människor.

 

I Ryssland är värmen, bristen på regn det stora problemet som i dagsläget har förstört en fjärdedel av den planerade spannmålsskörden och många ryska bönder riskerar att gå i konkurs.

 

Under ett enda dygn har 23 personer mördats i en delstat i norra Mexiko, troligen en uppgörelse mellan två narkotikaligor. I en av städerna i denna del av Mexiko  har 2660 personer mördats under ett enda år.

I Sverige omkom sent på lördagskvällen en 18-åring som en följd av en krock mellan två bilar.

Verkligheterna i dessa nyheter är olika men de har det gemensamt att det hela tiden berör den mänskliga verkligheten.

 

Vad är ett människoliv värt? I min värld är svaret att varje människoliv är ovärderligt!

 

Därför skall vi göra allt som finns i vår förmåga att göra människors liv säkrare, värdigare att leva.

 

Därför är det viktigt med ett globalt tänkesätt så att vi förstår att hela vår värld står i en beroendeställning till varandra där vårt sätt att leva livet, hela tiden påverkar fler än bara oss själva och våra allra närmaste!

 

I vissa sammanhang handlar det om ett bättre miljötänk, i annat sammanhang handlar det om civilkurage att kunna säga ifråga när vi ser att människovärdet är på väg att kränkas!  


För mig är detta en del av hoppet i en värld där nyheterna lätt kan få oss att känna missmod, nämligen att vi vågar engagera oss och bry oss!


Kommentarer
Postat av: matilda

inte för att vara negativ..men att titta eller lyssna på nyheterna numera är enbart deprimerande..tycker dom kan ta upp iaf något positivt i varje sändning oxå för att jämna ut d hela...

2010-08-15 @ 21:13:26
Postat av: tina

Håller med matilda. Man orkar inte följa med allt elände som pumpas över oss via media. Men man får göra så gott man kan och hjälpa till att stödja på sitt sätt. Man är en hjälpande "hand" även till sina nära och kära när dom som bäst behöver det. Hjälpbehov finns i olika former.

2010-08-16 @ 11:42:31
URL: http://tinezza.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0