DET OPROVOCERADE VÅLDET!

I den nionde minuten fick huvuddomare Martin Hansson avbryta dagens allsvenska match mellan AIK och IFK Göteborg på grund av att en inkastad mugg träffade en assisterande domare.


Det är inte första gången som så kallade AIK-supportrar saboterar för sitt lag. För drygt en vecka sedan attackerade vissa av dem Levski Sofias spelarbuss i samband med Champions league-kvalet i Stockholm.


En attack som troligen kommer att kosta en miljon kronor i böter för AIK.


Det ställs ofta frågor kring varför publiken minskar i allsvenskan. Om jag går på en fotbollsmatch, jag älskar ju fotboll, så går jag dit för spelets skull och inte för att höra några skrika skällsord och kasta in föremål på plan när de är missnöjda med något.


I min hemkommun Köping var det ett gäng ungdomar som slogs mot varandra på lördagskvällen och en person blev skuren med en flaska, någon timme senare var det en 20-årig man som blev allvarligt knivhuggen.


Det ter sig vara ett långt hopp mellan en inkastad mugg, slagsmål och knivhugg. Våld är våld i vilken situation än det förekommer.


Jag har pratat med människor senast idag som tycker att det har blivit otäckare i samhället på grund av allt oprovocerat våld och lättheten att få tag på olika former av droger.


För egen del tänker jag så här: I stället för att vara rädda för att vistas ute på kvällarna, istället för att vara rädda för att gå på en fotbollsmatch eller annat sportarrangemang skall vi bli mer närvarande ute på alla ”arenor” i samhället, så att vi återerövrar alla de platser som våldet håller oss ifrån!


Det räcker inte med handlingsprogram, skrivna ord. Nu måste vi visa i handling att vi har fått nog och inte längre accepterar våld.


Samtidigt måste vi ge plats åt öppna dialoger med dem som känner sig vilsna i samhället. Någonstans måste vi gemensamt kunna komma överens om den enkla sanningen att våld föder alltid våld och i sig själv löser det aldrig något!


Våldet har alltid enbart förlorare och aldrig några vinnare!

Låt inte våldet, uppgivenheten få sista ordet!


Kommentarer
Postat av: ingrid asplund



är boven droger -utanförskap - hopp om lyckligare liv ---- eller är det så enkelt som att vi skall bry oss mera om varandra

Sänd in det till bärsingen så att det kommer in som en insändare !! ingrid

2010-08-30 @ 07:37:39

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0